'Opsteker voor Koeman lonkt na wegvallen Babel: Memphis en Wijnaldum trainen'

'Opsteker voor Koeman lonkt na wegvallen Babel: Memphis en Wijnaldum trainen'

18-11-2019 12:46
45

Een opsteker lonkt voor bondscoach Ronald Koeman in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Estland in de Johan Cruijff Arena dinsdagavond. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum hebben de training van het Nederlands elftal hervat, meldt De Telegraaf.

Beide spelers misten zaterdag nog het treffen met Noord-Ierland in Belfast. Wijnaldum was ziek en werd vervangen door Donny van de Beek, terwijl Memphis met hamstringklachten kampte. Koeman vertelde dat de aanvaller zelf wilde spelen tegen de Noord-Ieren, maar de bondscoach besloot hem 'in bescherming te nemen'.

Memphis werd zaterdag in de punt van de aanval vervangen door Ryan Babel, maar die is inmiddels ook met een blessure afgehaakt. Met Wout Weghorst, Luuk de Jong en Myron Boadu beschikt Koeman over de nodige alternatieven. Door het 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland plaatste Oranje zich al voor het EK 2020.

Memphis was met elf treffers en tien assists betrokken bij liefst 21 van de 38 goals van Nederland onder Koeman. Wijnaldum was met vier goals in zijn laatste vier optredens in de EK-kwalificatie ook op dreef.