Koeman overhandigt band aan Wijnaldum en heeft 'Van Dijk-oplossing' al gevonden

Koeman overhandigt band aan Wijnaldum en heeft 'Van Dijk-oplossing' al gevonden

18-11-2019 13:45
97

Georginio Wijnaldum zal dinsdag tegen Estland de aanvoerders van het Nederlands elftal zijn. De middenvelder van Liverpool neemt de band over van zijn ploeggenoot Virgil van Dijk, die vanwege persoonlijke omstandigheden zal ontbreken tijdens het laatste EK-kwalificatieduel.

Het ontbreken van Van Dijk is een gemis, laat Koeman weten tijdens de persconferentie van maandagmiddag. "Hij is niet voor niets aanvoerder en hij speelt niet voor niets altijd. Hij is Europees voetballer van het jaar... Maar we hebben andere jongens om die positie in te vullen. En het geeft ook de gelegenheid om iemand anders daar te zien." Diegene zal in elk geval niet Stefan de Vrij zijn. De verdediger van Internazionale ontbrak zaterdag tegen Noord-Ierland in de wedstrijdselectie en is niet geheel fit. "Hij zou kunnen invallen als het noodzakelijk is, maar de oplossing heb ik al", aldus Koeman.

De bondscoach liet verder weinig los over zijn opstelling voor het duel met Estland. "Mijn opstelling is gedwongen anders", doelt hij op de afwezigheid van Van Dijk, de geblesseerde Ryan Babel en de geschorste Marten de Roon. "Of we debutanten gaan zien? Zou kunnen. Of Memphis fit is? Hij is fit, maar dat was hij zaterdag al, zei hij. Ik ga rustig met hem zitten", aldus de bondscoach die zich niet in zijn kaarten liet kijken.