Trainer Van der Ven reist naar Rotterdam en biedt excuses aan Mendes Moreira aan

Trainer Van der Ven reist naar Rotterdam en biedt excuses aan Mendes Moreira aan

18-11-2019 15:31
131

FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft persoonlijk zijn excuses aan Ahmad Mendes Moreira aangeboden, meldt Omroep Brabant. De 35-jarige Schaijkenaar botste na de veelbesproken thuiswedstrijd tegen Excelsior met de racistisch bejegende aanvaller.

Toen Mendes Moreira zijn verhaal wilde doen aan FOX Sports, liep Van der Ven langs in de mixed zone: de trainer noemde hem zelfs een 'zielig mannetje', tot grote ontsteltenis van Mendes Moreira. Later op de zondag liet Van der Ven al weten spijt te hebben van dit optreden. Maandag is hij zelfs afgereisd naar Rotterdam voor een persoonlijk gesprek met de Excelsior-aanvaller. "Om toe te lichten dat dit niet de bedoeling was en dat deze jongen dat absoluut niet verdient", bevestigt voorzitter Jan-Hein Schouten aan Omroep Brabant.

De trainer van FC Den Bosch heeft de nacht van zondag op maandag elders door moeten brengen, nadat hij bedreigd werd. Maandag heeft hij wel de training geleid, maar werd door zijn werkgever weggehouden van de media. FC Den Bosch heeft maandag via een statement zijn spijt betuigd naar aanleiding van de gebeurtenissen op zondagmiddag.