'Barça denkt aan transfervrije oud-Ajacieden Alderweireld en Vertonghen'

'Barça denkt aan transfervrije oud-Ajacieden Alderweireld en Vertonghen'

18-11-2019 18:04
75

FC Barcelona gaat zich mogelijk melden voor Toby Alderweireld én Jan Vertonghen. De oud-Ajacieden beschikken over een aflopend contract bij Tottenham Hotspur, waardoor ze interessant zijn voor de Spaanse kampioen.

Volgens El Desmarque speurt Barça de markt af naar transfervrije buitenkansjes. Naast Alderweireld en Vertonghen zou ook Eric Bailly (Manchester United) in beeld zijn om de defensie van meer opties te voorzien. De Ivoriaan geniet naar verluidt de voorkeur gezien zijn jonge leeftijd (25). Alderweireld (30) en Vertonghen (32) zijn een stuk ouder, maar hebben daarentegen wel het 'Barça-profiel'.

Beide Belgen lijken niet van plan om hun contract bij Spurs te verlengen, waardoor ze vanaf januari met andere clubs mogen onderhandelen. De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij besprak onlangs nog een mogelijke terugkeer van Alderweireld en Vertonghen bij Ajax. Of ze daarvoor openstaan, is afwachten.

Vertonghen speelt sinds de zomer van 2012 voor Tottenham. Drie jaar later kreeg hij in Londen gezelschap van zijn landgenoot.