Koeman oordeelt over AZ-duo: 'Ze ondervinden nu wat normen zijn'

Koeman oordeelt over AZ-duo: 'Ze ondervinden nu wat normen zijn'

19-11-2019 07:06 Laatste update: 12:10
150

Ronald Koeman heeft zich in aanloop naar de wedstrijd tegen Estland van dinsdagavond licht kritisch uitgelaten over AZ-duo Myron Boadu en Calvin Stengs. Volgens de bondscoach hebben beide spelers nog voldoende bij te leren bij Oranje.

"Voor Stengs en Boadu is het hoe dan ook een waardevolle week. Ze ondervinden nu wat de normen zijn op het allerhoogste niveau", aldus Koeman tegen het Algemeen Dagblad. "De norm van trainen ook. Boadu zat bijvoorbeeld in een oefening met Memphis, nou die liet hem merken dat hij fysiek nog wel moet groeien. Maar ze willen graag. En hebben veel kwaliteit. Boadu en Stengs worden allebei geweldige spelers."

Er is een kans dat Stengs en Boadu vanavond in actie gaan komen. Ryan Babel haakte eerder deze week geblesseerd af en moet het duel met Estland laten schieten. Memphis Depay lijkt wel terug te keren in de basis, waardoor de plek van Babel als vleugelaanvaller vrij komt. Dit zou een kans kunnen zijn voor Stengs, maar Koeman heeft met Steven Bergwijn en Quincy Promes meerdere opties voor die positie.