Klaassen blij met Brands: 'Je moet als club vast blijven houden aan je beleid'

Klaassen blij met Brands: 'Je moet als club vast blijven houden aan je beleid'

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 12:00di 19-11-2019 om 12:00

Davy Klaassen is blij dat zijn oude club Everton vasthoudt aan manager Marco Silva. The Toffees beleefden een matige start van het seizoen en staan slechts vijftiende in de Premier League, maar technisch directeur Marcel Brands houdt vertrouwen in de Portugees.

Silva werd in de zomer van 2018 benoemd op Goodison Park en werkte korte tijd samen met Klaassen, voordat die naar Werder Bremen vertrok. De 42-jarige Portugees is nog steeds in functie, ziet Klaassen tot zijn genoegen. "Ik heb het idee dat hij wel op één lijn zit met Brands. Het is ook niet goed als je om de paar maanden je manager ontslaat", vertelt hij aan The Athletic. "Als je als club een bepaald beleid uitstippelt, moet je daar minstens één seizoen aan vast blijven houden."

Van consistent beleid was nog geen sprake, toen Klaassen zich bij The Toffees meldde: in 2017 werd hij voor ruim twintig miljoen euro overgenomen van Ajax, maar Everton haalde direct nóg meer spelers voor zijn positie. "Nadat ik kwam, haalden ze ook Gylfi Sigurdsson en Wayne Rooney. Wat is dit nou?, dacht ik toen..."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws