Prachtig statement spelers Nederlands elftal tegen racisme: 'Enough is Enough!'

Prachtig statement spelers Nederlands elftal tegen racisme: 'Enough is Enough!'

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 13:45di 19-11-2019 om 13:45

Laatste update: dinsdag 19 november 2019 om 14:09di 19-11-2019 om 14:09

De internationals van het Nederlands elftal treden dinsdagmiddag op krachtige wijze gezamenlijk naar buiten met een statement tegen racisme. Dit doen ze doormiddel van een foto op Twitter.

De foto wordt begeleid door de tekst 'Enough Is Enough!! #StopRacism!'. Verschillende internationals van het Nederlands elftal plaatsten dinsdagmiddag tegelijk een tweet met dezelfde foto, waarin vanaf bovenaf te zien is hoe het Nederlands elftal hand in hand in een cirkel staat.

De racisme-discussie nam afgelopen zondag opnieuw enorme vormen aan, na een voorval tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior, waarbij Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend werd door de aanhang van FC Den Bosch. Georginio Wijnaldum sprak eerder deze week op een persconferentie al harde woorden over het voorval. "Dit kwam hard aan bij mij. Hoe ermee om is gegaan, vind ik erg kwalijk. Hoe de trainer en club er mee zijn omgegaan. Het is een maatschappelijk probleem. Er moet keihard worden opgetreden. Dit kan niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws