Kluivert baalt van keuze Xavi Simons: 'Een bittere pil voor mensen La Masía'

Kluivert baalt van keuze Xavi Simons: 'Een bittere pil voor mensen La Masía'

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 15:40di 19-11-2019 om 15:40

Patrick Kluivert baalt dat zijn jonge landgenoot Xavi Simons is vertrokken bij FC Barcelona. De Nederlandse hoofd jeugdopleiding van de Catalanen is namelijk van mening dat er geen betere leerschool is voor talenten dan La Masía.

Simons stond te boek als één van de grotere talenten in de jeugdopleiding van Barça, maar zaakwaarnemer Mino Raiola bracht hem afgelopen zomer onder bij Paris Saint-Germain. "Ik denk dat hij hier op zijn plek zat", vertelt Kluivert aan Diario Sport. "Hij zat op de beste school die er is in het voetbal. Maar hij is naar Parijs vertrokken en we moeten zijn beslissing accepteren."

De zestienjarige middenvelder is zeker niet het enige grote talent dat in de afgelopen jaren is vertrokken uit Barcelona. Kluivert, die eind juli aantrad bij de Spaanse kampioen, wil dat in de toekomst uit alle macht voorkomen. "Het heeft geen zin om naar het verleden te kijken. Het belangrijkste is dat dit niet nog een keer gebeurt met andere spelers."

De voormalig international van Oranje weigert de deur te sluiten voor spelers zoals Simons en ook Eric García (Manchester City). "Het is moeilijk. Als een kind ervoor kiest om La Masía te verlaten, is dat een bittere pil voor de mensen die hier werken. Normaal gesproken is de deur dan dicht, maar ik ben iemand die deur altijd op een kier laat. Een klein kiertje."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws