Hoofdrol Mazraoui bij ruime zege Marokko: Ajacied scoort en loopt blessure op

Hoofdrol Mazraoui bij ruime zege Marokko: Ajacied scoort en loopt blessure op

19-11-2019 15:55
43

Marokko heeft zich gerevancheerd voor de matige start van de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup. De Leeuwen van de Atlas waren dinsdag met 0-3 te sterk op bezoek bij Burundi. Noussair Mazraoui maakte zijn eerste interlandgoal.

Marokko speelde vrijdag nog teleurstellend met 0-0 gelijk tegen Mauritanië. Bondscoach Vahid Halilhodzic besloot dan ook de nodige wijzigingen door te voeren. Hakim Ziyech begon - net als Ajax-ploeggenoot Mazraoui - wel in de basis, maar de spelmaker moest de aanvoerdersband alweer afstaan. Het was Mazraoui die tegen Burundi de ban brak voor Marokko. Hij sloeg in de rebound toe na een vrije trap van Rachid Alioui.

Nog voor rust verdubbelde Youssef En-Nesyri de score, waarna Marokko niet meer in de problemen kwam. Borussia Dortmund-back Achraf Hakimi zorgde zeven minuten voor tijd voor het slotakkoord. Toen stond Mazraoui al niet meer op het veld. De rechtsback van Ajax kwam in de tweede helft verkeerd terecht na een luchtduel en kon niet verder. Over de ernst van de kwetsuur is nog niets bekend.

Een eventuele absentie van Mazraoui zou slecht nieuws zijn voor Ajax. De ploeg van trainer Erik ten Hag wacht voor de winterstop onder meer nog de cruciale duels met Lille en Valencia in de Champions League. Voor Mazraoui zijn de druiven extra zuur. Hij raakte net weer in vorm na een blessure en is met Sergiño Dest in een slag verwikkeld om een basisplaats in Amsterdam.