Rutte meldt zich bij FC Den Bosch over racisme en reageert: Heb niet de illusie

Rutte meldt zich bij FC Den Bosch over racisme en reageert: "Heb niet de illusie"

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 16:32di 19-11-2019 om 16:32

Premier Mark Rutte schuift aan bij het gesprek met onder meer de KNVB, Excelsior en FC Den Bosch over het racisme-incident van afgelopen zondag. Ahmad Mendes Moreira werd onder meer uitgemaakt voor 'k-neger, k-zwarte, k-katoenplukker en zwarte piet'.

Minister Bruno Bruins gaat in gesprek met de betrokken partijen en ook Rutte zal aanschuiven. Dit liet hij dinsdag aan de Tweede Kamer weten. Rutte wilde het onderwerp aanvankelijk overlaten aan Bruins, maar dat pikte de oppositie niet.

Jan Paternotte, kamerlid van de PvdA, kaartte het onderwerp aan tijdens het Vragenuur. "Zo ranzig als racisme kan zijn, zagen wij afgelopen zondag", zei hij. "Honderdduizenden Nederlanders voelden de pijn van Mendes Moreira."

Rutte meldde zich vervolgens toch in de kamer om vragen te beantwoorden. De premier liet opnieuw zijn afkeuring blijken, maar vindt vooral dat 'mensen elkaar op hun gedrag moeten aanspreken'. "Heb niet de illusie dat we dit alleen oplossen met wetgeving en mensen bij elkaar roepen", aldus Rutte.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws