Jong Oranje besluit succesjaar met zéér late zege: Dilrosun held in extremis

19-11-2019 20:24 Laatste update: 20:33
9

Jong Oranje heeft een succesvol interlandjaar dinsdagavond in stijl af te sluiten. De ploeg van Erwin van de Looi oefende – met vijf EK-kwalificatiezeges op rij in de tas – tegen de leeftijdsgenoten van Engeland, leek in de slotfase de overwinning weg te geven: Javairô Dilrosun schoot in de blessuretijd echter een vrije trap in de bovenhoek.

De bondscoach wisselde zijn ploeg op diverse plekken na de 0-6 zege op Jong Gibraltar van donderdagavond: doelman Kjell Scherpen kreeg een kans, net als Rick van Drongelen, Ludovit Reis en Kaj Sierhuis. Na 23 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong in Doetinchem, dankzij een FC Groningen-combinatie: Deyovaisio Zeefuik werd door Javairô Dilrosun vrijgespeeld op rechts en gaf voor, Sierhuis frommelde de bal voorbij doelman Aaron Ramsdale en gaf met de hak het laatste zetje.

Jong Oranje bleef de baas op het veld en had de wedstrijd na rust definitief kunnen beslissen. De voor Sierhuis ingevallen Cody Gakpo schoot echter vanuit kansrijke positie over en de eveneens ingevallen Abdou Harroui beëindigde een knappe solo met een schot tegen de lat. De gelijkmaker van Engeland kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen: Van Drongelen schatte een lange bal van Phil Foden totaal verkeerd in, Scherpen kwam op het verkeerde moment uit en Mason Greenwood kon de 1-1 binnentikken.

Beide ploegen hadden nog een kwartier om iets aan de gelijke stand te doen, maar leken het wel te geloven. Alleen Dilrosun stond nog op: in minuut 92 bezorgde hij Jong Oranje alsnog de oefenzege met een schitterende vrije trap. Het lange winterreces kan nu beginnen voor de mannen van Van de Looi. Op 27 maart komt men weer in actie: de EK-kwalificatie zal dan vervolgd worden met een wedstrijd tegen Jong Wit-Rusland.