Felle Promes steunt Oranje-statement: Het moet maar eens afgelopen zijn

Felle Promes steunt Oranje-statement: "Het moet maar eens afgelopen zijn"

Gepubliceerd: woensdag 20 november 2019 om 07:00wo 20-11-2019 om 07:00

Quincy Promes stond voor de volle honderd procent achter het statement dat Georginio Wijnaldum maakte na de 1-0 tijdens Nederland-Estland. De gelegenheidsrechtsback van Oranje was net als zijn collega-international diep geschokt door de gebeurtenissen tijdens FC Den Bosch-Excelsior van zondagmiddag.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

De Oranje-spelers hadden uitgebreid gesproken over de opmerkingen die Ahmad Mendes Moreira te verduren kreeg in De Vliert. "Ik denk dat iedereen wel mee heeft gekregen wat er is gebeurd. Dat heeft ook effect gehad op onze groep. En ik denk dat wij als Nederlands elftal ook een statement moesten maken", liet de Ajacied weten aan VoetbalPrimeur. "Het is mooi dat het hele team hetzelfde idee had, dat het gewoon afgelopen moest zijn, dat we een statement moesten maken.

Wijnaldum reageerde één dag na de incidenten in Den Bosch geëmotioneerd en ook Promes neem het racistisch bejegenen van Mendes Moreira hoog op. "Hopelijk slaat het aan bij de mensen: het moet maar eens afgelopen zijn", klonk het op gedecideerde toon. "Dit hoort niet thuis in de wereld en al helemaal niet in het voetbal. Dit verpest het spelletje. Het heeft ook effect op ons en wij wilden laten zien dat wij als Nederlands elftal hier niet achter staan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws