'Het kampioenschap is veel te belangrijk om nu te experimenteren met verdedigers'

'Het kampioenschap is veel te belangrijk om nu te experimenteren met verdedigers'

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 09:34vr 22-11-2019 om 09:34

Sjaak Swart hoopt dat Ajax in de Champions League-wedstrijd tegen Lille met Lisandro Martínez en Edson Álvarez in de defensie gaat spelen. Mister Ajax denkt dat de twee samen goed uit de voeten kunnen in het hart van de verdediging.

Door het wegvallen van Daley Blind en Joël Veltman wegens schorsingen moet Ajax-trainer Erik ten Hag voor een ander centraal duo kiezen. "Drie spelers komen ervoor in aanmerking, waarbij ik ga voor het duo Álvarez en Martínez", vertelt Swart in het AD over zijn keuze. "Perr Schuurs vind ik ook een goede speler, alleen hij heeft de laatste weken weinig wedstrijden in de benen op het hoogste niveau. En vergis je niet in dat Lille, die hebben voorin een paar snelle jongens lopen."

Mister Ajax ziet niet veel in een vervroegde samenwerking tussen Álvarez en Martínez in het centrum tegen Heracles op zaterdagavond en vindt dat Ten Hag de trainingen daarvoor moet benutten. "De wedstrijd tegen Heracles moet je daar niet voor gebruiken. Dat risico moet je niet nemen, het kampioenschap is veel te belangrijk om nu te gaan experimenteren. Eerst van Heracles winnen, dan verder kijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws