Breaking news

Oppermachtig Ajax overklast Emmen en kan met goed gevoel richting Liverpool

Advies voor Boadu: 'Je begint weer onderaan als je kiest voor het buitenland'

Advies voor Boadu: 'Je begint weer onderaan als je kiest voor het buitenland'

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 17:38vr 22-11-2019 om 17:38

Adam Maher was in zijn tijd bij AZ een van de beste maatjes van Myron Boadu, die tegen Estland afgelopen week zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal en meteen trefzeker was. De FC Utrecht-middenvelder was als een mentor voor de spits van AZ.

"Het is zo mooi dat hij naar het grote Oranje mag, dat gun ik hem echt", begint Maher in gesprek met het Algemeen Dagblad. Maher probeert de jonge aanvaller te behoeden voor de fouten die hij zelf heeft gemaakt in zijn carrière. Hij vertrok naar PSV, waar het uiteindelijk allemaal wat minder ging. "Daarom juist probeer ik jongens erop te attenderen welke keuzes ze maken."

"Met Myron gaat het nu ook heel snel. Hem heb ik ook gezegd: blijf vooral rustig. En maak de juiste keuzes. Je begint weer onderaan als je kiest voor het buitenland of een andere club waar je net niet gaat spelen, zeg maar. Dan moet je nog maar zien of je het gaat redden of niet. Daar spreek je zulke jongens wel op aan, al moeten ze uiteindelijk altijd zelf de keuze maken", adviseert de Utrecht-middenvelder Boadu.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws