Kökcü over keuze voor Turkije: 'Kans groter eindtoernooi te spelen dan bij Oranje'

Kökcü over keuze voor Turkije: 'Kans groter eindtoernooi te spelen dan bij Oranje'

Gepubliceerd: zaterdag 23 november 2019 om 08:07za 23-11-2019 om 08:07

Orkun Kökcü koos voor een interlandcarrière bij Turkije en geeft aan dat hij denkt daar meer kans te hebben op speeltijd. De Feyenoord-middenvelder was aanvoerder van meerdere vertegenwoordigende Nederlandse elftallen, maar dat speelde niet mee in zijn beslissing.

"Ik voel me thuis bij Turkije en ik denk dat de kans groter is om met dat team een eindtoernooi te spelen dan bij Nederland", vertelt de Feyenoorder in gesprek met De Telegraaf. "Er staan wel grote namen nu in Oranje de komende jaren."

"Ik kreeg op zeker moment de aanvoerdersband", gaat Kökcü verder over zijn situatie bij de vertegenwoordigende Nederlandse elftallen. "Toen zeiden zelfs mijn ouders: misschien moet je voor Nederland kiezen. Het was hoe dan ook een zware beslissing. Mijn vader zat er ook mee. Hoe wil je het dan brengen? Wat ga je zeggen?. Het was voor mij wel helder dat ik die beslissing snel moest nemen. Dan zorgt het ook niet voor zoveel commotie."

Tot een debuut in het nationale elftal van Turkije kwam het nog niet voor Kökcü, die op dit moment zijn wedstrijden speelt voor Turkije O21.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws