LIVE: Ajax wint dik van Heracles, AZ ruim langs Utrecht (gesloten)

LIVE: Ajax wint dik van Heracles, AZ ruim langs Utrecht (gesloten)

23-11-2019 21:39 Laatste update: 21:43
163

De interlandbreak is voorbij: het is weer tijd voor Eredivisie-voetbal! We beginnen zaterdag meteen met een heerlijk programma, waarin de nummers één, twee én vier van de ranglijst in actie gaan komen. Om 18.30 uur trappen AZ en FC Utrecht af in De Galgenwaard, vijf kwartier later is het de beurt aan Ajax en Heracles Almelo. VoetbalPrimeur houdt je via dit liveblog op de hoogte van álle ontwikkelingen.

De belangen in De Galgenwaard zijn groot. AZ moet proberen om de druk op koploper Ajax te behouden, terwijl nummer vier FC Utrecht op drie punten van de Alkmaarders kan komen. Makkelijk zal het niet worden voor de nummer twee: de laatste Alkmaarse zege in Utrecht dateert van augustus 2016. Huidig FC Utrecht-trainer John van den Brom was destijds nog in dienst van AZ.

Opstelling FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma, Van der Maarel; Van de Streek, Van Overeem, Maher, Gustafson; Kerk, Bahebeck.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Idrissi.

Koploper Ajax treft later op de avond een heuse angstgegner: Heracles Almelo bleef vorig seizoen als enige Eredivisie-club ongeslagen tegen Ajax. Tijdens de openingswedstrijd van het seizoen leek de ploeg van Frank Wormuth zelfs te winnen in de Johan Cruijff Arena, maar Matthijs de Ligt voorkwam dat met zijn late 1-1. Heracles reist nu als nummer zeven van Nederland af naar Amsterdam. Zit er wederom een stunt in of blijft de ongeslagen lijstaanvoerder soeverein in de Eredivisie?

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Ziyech, Martínez; Labyad, Tadic, Promes.

Opstelling Heracles: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Merkel, Jakubiak, Kiomourtzoglou; Van der Water, Dessers, Dos Santos.