Liverpool dankt VAR en trekt wéér zege over de streep, Leicester blijft verbazen

23-11-2019 17:51 Laatste update: 18:23
22

Liverpool is ook na de dertiende Premier League-wedstrijd van het seizoen nog in het bezit van een ongeslagen status en heeft onderweg slechts twee. The Reds overleefden de uitwedstrijd tegen Crystal Palace met hangen, wurgen én een flinke dosis geluk.

In de eerste helft kroop Liverpool een aantal keer door het oog van de naald: beide centrale verdedigers van de thuisploeg roken aan een treffer, maar Gary Cahill schoot over via de lat en een treffer van James Tomkins werd afgekeurd door de VAR. Vlak na de rust kwam Liverpool op voorsprong. Sadio Mané kreeg de bal voor zijn voeten en raakte hem half: na een carambole via beide palen kwam Patrick van Aanholt net te laat en was de 0-1 een feit.

In het verdere verloop van de tweede helft gebeurde niet veel, maar in de slotfase ontplofte de wedstrijd: Wilfried Zaha hielp Crystal Palace aan de gelijkmaker met een tegendraadse schuiver, maar Liverpool reageerde razendsnel. Nadat een corner van Liverpool in het strafschopgebied bleef hangen, verzuimde Van Aanholt om de bal afdoende weg te werken en profiteerde Firmino: 1-2. Zaha miste nog een gouden kans op de 2-2, maar Liverpool trok – niet voor het eerst dit seizoen – de wedstrijd in de slotfase over de streep en is wéér een stap dichterbij de langverwachte landstitel.

Stuntploeg Leicester City bleef in het spoor van de Champions League-winnaar. Brighton & Hove Albion hield The Foxes lange tijd op 0-0, maar Leicester drukte in de slotfase alsnog door. Ayoze Pérez opende de score, op aangeven van Jamie Vardy die even later een penalty benutte én miste en alweer voor zijn twaalfde goal van het seizoen tekende. De kampioen van 2016 heeft nu zeven keer gewonnen in de laatste acht wedstrijden. Chelsea en Manchester City mogen in een onderling treffen uitmaken wie de nummers één en twee kan blijven volgen.