Ten Hag 'geniet' van Ajax: 'Ik doe hem tekort als ik hem niet noem'

Ten Hag 'geniet' van Ajax: 'Ik doe hem tekort als ik hem niet noem'

24-11-2019 08:58
48

Erik ten Hag zag dat Ajax er even in moest komen na de interlandbreak, maar bij vlagen stond er opnieuw geen maat op de Amsterdammers. De trainer was dan ook zeer tevreden na de 4-1 zege op Heracles Almelo in de Johan Cruijff Arena.

"Het is fantastisch en genieten om met deze spelers te werken", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Je kunt het bedenken, maar ze moeten het ook kunnen uitvoeren. Deze spelers hebben de skills om dat te doen."

Quincy Promes scoorde twee keer op aangeven van Hakim Ziyech. "Die twee begrijpen elkaar, ze weten waar ze zijn", stelt de Ajax-trainer tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar dat geldt ook voor Promes en Tadic en Tadic en Blind. En ik doe Donny van de Beek tekort als ik hem niet noem. Dat maakt ons spel zo dynamisch."

Ten Hag omschrijft de openingstreffer van Promes als een plaatje. "De bal ging van rechts naar links. Toen even een driehoekje en de bal was weer op rechts. Daarna een geweldige voorzet van Ziyech en een goal. Dat is genieten. Ik stoor me nog wel aan de manier waarop we die 4-1 weggeven", doelt hij op een blunder van Sergiño Dest. "Maar al met al zit hier een tevreden trainer."