Feyenoord speelt spannende wedstrijd gelijk in Euroborg, Padt redt FC Groningen

24-11-2019 14:07 Laatste update: 14:11
156

Feyenoord heeft onder Dick Advocaat het eerste puntenverlies geleden in de competitie. Een spannende wedstrijd tegen FC Groningen eindigde zondagmiddag in een 1-1 gelijkspel.

Dick Advocaat kon tegen Groningen geen beroep doen op de geblesseerden Rick Karsdorp, Ridgeciano Haps en Nicolai Jörgensen. Laatstgenoemde speler raakte zaterdag op de training geblesseerd. Het is niet bekend hoe lang het trio aan de zijlijn staat. Bij Groningen keerde Samir Memisevic terug in de basis.

Groningen-uit is standaard lastig voor Feyenoord en dat bleek ook in de openingsfase. Steven Berghuis loste namens Feyenoord het eerste schot van de wedstrijd, maar het grootste gevaar kwam van de thuisploeg. Oud-Feyenoorder Mo El Hankouri leek Kenneth Vermeer te passeren, maar schoot op de paal.

Ajdin Hrustic was ook dicht bij een Groningse treffer. Groningen had de overhand, maar Feyenoord kwam op voorsprong in de Euroborg. Sam Larsson zette op eigen helft een counter op en stuurde Luis Sinisterra op het juiste moment weg. De Colombiaan kwam oog-in-oog met Sergio Padt te staan en rondde koeltjes af.

Groningen beter in tweede helft
Feyenoord kreeg vroeg in de tweede helft kansen om de score te verdubbelen, maar de wedstrijd kantelde nadat scheidsrechter Jeroen Manschop een strafschop gaf aan Groningen omdat Jens Toornstra een ongelukkige overtreding maakte.Memisevic benutte de strafschop: 1-1.

Feyenoord kon via Sinisterra nog een keer gevaarlijk worden, maar daarna stichtte Groningen het meeste gevaar. De thuisploeg nam geen genoegen met een gelijkspel en voelde dat er meer in het vat zat. Lutsharel Geertruida had z'n handen vol aan El Hankouri en een schot van Ahmed El Messaoudi belandde in de tribunes. Feyenoord kon daar op een ongevaarlijk schot van Toornstra weinig tegenoverstellen.

Tyrell Malacia moest een keer aan de noodtrem trekken, maar ook Memisevic moest dat nadat Feyenoord er gevaarlijk uit dreigde te komen. Sergio Padt maakte zich in de blessuretijd onsterfelijk door een kopbal van dichtbij van Berghuis op katachtige wijze tegen te houden.

Beide ploegen schieten op de ranglijst weinig op met het punt.