Ajax tegenover tegen 'snelle' Lille-aanvallers: 'Hoeft niet per se snel te zijn'

Ajax tegenover tegen 'snelle' Lille-aanvallers: 'Hoeft niet per se snel te zijn'

25-11-2019 20:21
33

Perr Schuurs gaat naar alle waarschijnlijkheid in de basis beginnen bij Ajax tijdens het Champions League-treffen met OSC Lille. Joël Veltman en Daley Blind zijn door hun rode kaarten tegen Chelsea geschorst. De Limburger wacht een duel met de snelle spitsen van de Franse club.

"Zij hebben natuurlijk snelle aanvallers", vertelt Schuurs voor de camera van Ajax TV. "De restverdediging moet goed staan, dat is eigenlijk in de Eredivisie niet anders. Ik heb natuurlijk veel stappen gemaakt de afgelopen seizoen door mijn wedstrijden bij Jong en door individueel te trainen, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Je hoeft niet per se snel te zijn, als je slim staat dan kan je ook veel oplossen."

Schuurs ziet de wedstrijd tegen Lille als een cruciale in de strijd om kwalificatie voor de knockout-fase. "Ik denk dat als je hier drie punten pakt dat je nog niet zeker bent van kwalificatie, maar dat je er wel een hele grote stap naartoe zet." Ajax, Valencia en Chelsea staan op het moment allemaal op negen punten.

Door de rode kaarten van Joël Veltman en Daley Blind tegen Chelsea maakte Schuurs zijn Champions League-debuut tegen Chelsea. "Ik liep al vanaf het begin van de tweede helft warm, ik wist natuurlijk dat twee jongens op scherp stonden met een gele kaart. Ik dacht: hij geeft Daley zijn tweede, maar ik had nog niet echt door dat Joël ook zijn tweede geel kreeg. Ik heb niet echt na kunnen denken over wat er precies gebeurde."