'Ajax heeft zo'n sterk middenveld dat ik plaats in defensie moet zien te vinden'

'Ajax heeft zo'n sterk middenveld dat ik plaats in defensie moet zien te vinden'

26-11-2019 06:55
25

Edson Álvarez mag dan geen basisspeler zijn bij Ajax, hij voelt zich steeds meer op zijn plek bij de Eredivisie-kampioen. De 22-jarige Mexicaan richt zijn pijlen op een plekje centraal achterin.

"In het begin had ik logische aanpassingsproblemen, maar inmiddels ben ik gesetteld, gewend aan het Nederlandse voetbal en klaar om de nieuwe Edson Álvarez te tonen: een speler met vertrouwen, passie, verdedigende en voetballende kwaliteiten", zegt hij in De Telegraaf. "De wedstrijden die ik speelde, was ik misschien wat te verlegen. Dat zit niet in mijn karakter, maar gebeurt soms nu eenmaal als je ergens nieuw bent."

De Mexicaanse media lijken desondanks weinig begrip op te kunnen brengen voor de reserverol van international Álvarez bij Ajax. "Als je één keer niet speelt, ontploffen de sociale media. 'Edson altijd op de bank', staat er dan. En na mijn doelpunten tegen APOEL en Lille in de Champions League was ik de superster. Ze snappen niet dat ik tijd nodig heb, vinden dat ik altijd in de basis moet staan. Maar ik laat me daardoor niet van de wijs brengen en volg mijn eigen koers."

Álvarez speelde aan het begin van het seizoen op het middenveld, maar ziet nu meer kansen in de defensie. "Ajax heeft met Lisandro Martínez, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en soms Quincy Promes zo'n sterk middenveld dat ik een plaats in de defensie moet zien te vinden. Ik moet een stapje terug doen. Een rol als centrale verdediger past me nu ook het best, denk ik."

De Mexicaan werd afgelopen zomer als vervanger van Matthijs de Ligt binnengehaald door Ajax. Trainer Erik ten Hag posteerde hem tot dusver enkel op het middenveld. Mogelijk krijgt Álvarez tegen Lille een kans in het hart van de defensie nu Joël Veltman en Daley Blind geschorst zijn.