Sterkhouders terug bij PSV: 'Daarbij komt gevoelswaarde, psychologische effect'

Sterkhouders terug bij PSV: 'Daarbij komt gevoelswaarde, psychologische effect'

26-11-2019 07:22 Laatste update: 08:51
23

Steven Bergwijn en Donyell Malen keerden zondag tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen terug in de basis bij PSV. Het was een wereld van verschil met de voorgaande weken: Bergwijn maakte beide PSV-doelpunten.

Het Algemeen Dagblad ziet dat de twee aanvallers niet alleen zorgen voor een beter gevoel bij PSV, maar ook voor een angstig gevoel bij de tegenstander. 'Daarbij komt natuurlijk ook de gevoelswaarde. Het psychologische effect op tegenstanders. Stijn Schaars duidde dat effect ooit eens voor de rol van Arjen Robben bij Oranje. "Als Robben meedoet, speelt elke tegenstander met zijn laatste linie automatisch 20 meter verder naar achteren. Omdat ze altijd angst hebben voor zijn snelheid, dribbels en diepgang zonder bal."'

"Steven en Donyell zijn ook twee spelers aan wie anderen zich optrekken", vertelde PSV-trainer Mark van Bommel al na de wedstrijd. "Met hen erbij kunnen we weer heerlijk rouleren", zo zag Mohamed Ihattaren. "Constante positiewisselingen waren eerder dit seizoen onze kracht. We hebben vaak aan één blik genoeg om te weten wat de ander wil."

Malen is met zestien doelpunten nog steeds de topschutter van PSV dit seizoen, terwijl Bergwijn met negen assists belangrijk is voor de Eindhovenaren. Zonder de twee sterspelers werd er maar één keer gewonnen in zeven duels en ging het aantal tegendoelpunten van gemiddeld 0,9 per wedstrijd naar twee.