Razendsnelle aanvaller klopt op deur PSV 1: 'Ik liep de 30 meter in 3,76 seconden'

Razendsnelle aanvaller klopt op deur PSV 1: 'Ik liep de 30 meter in 3,76 seconden'

Gepubliceerd: dinsdag 26 november 2019 om 07:49di 26-11-2019 om 07:49

Amar Ćatić laat zich steeds nadrukkelijker zien in Eindhoven. De jonge aanvaller maakt de laatste weken een uitstekende indruk bij Jong PSV, maar geeft aan zich eerst verder te moeten ontwikkelen voordat hij in aanmerking komt voor het eerste elftal.

De razendsnelle Ćatić staat bij Jong PSV centraal in de aanval, maar ziet een andere positie als zijn sterkste. "Ik speel nu in de spits, maar kom het liefst van de zijkant. Voor het team is het nodig, omdat we op dit moment een aantal blessures hebben. Ik help de ploeg waar het kan", vertelt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

De aanvaller komt steeds nadrukkelijker in beeld bij het eerste elftal, maar hij weigert op de zaken vooruit te lopen. "De trainer (Mark van Bommel, red.) weet wat ik kan omdat ik bij de jeugd van PSV met hem heb gewerkt. Hij heeft mij de kans gegeven en helaas pakte dat niet goed uit."

Ćatić  heeft een dubbele nationaliteit en kan voor zowel Nederland als Bosnië-Herzegovina uitkomen. "Een keus heb ik nog niet echt hoeven maken", vervolgt hij. "Laat ik eerst maar eens zorgen dat ik me hier volop ontwikkel bij Jong PSV. En we moeten samen eerst maar eens zorgen dat we weer wedstrijden gaan winnen. Dat gaat dit seizoen al moeilijk genoeg." Ook kwam hij nog even terug op zijn snelheid. "Op de club hebben we onszelf eerder dit seizoen getest op de dertig meter. Ik liep 3.76 en zat volgens mij wel in de top-drie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws