'Hoofdbrekens' Slot met Partizan, Ajax en United voor de deur: 'Geen vervanger'

'Hoofdbrekens' Slot met Partizan, Ajax en United voor de deur: 'Geen vervanger'

26-11-2019 08:55 Laatste update: 09:18
43

AZ beschikt over de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie, maar trainer Arne Slot kampt met serieuze personele problemen. Het herstel van Ron Vlaar neemt meer tijd dan verwacht in beslag, waardoor Pantelis Hatzidiakos de enige fitte rechter centrale verdediger is.

Vlaar kwam op 24 oktober voor het laatst in actie, in de thuiswedstrijd tegen FC Astana. "Elke keer als we dachten dat hij kon aansluiten, kreeg hij weer een terugslag", zegt Slot tegen De Telegraaf. Vermoedelijk keert de routinier deze week terug op het veld. "Maar hij zal nog niet met de groep kunnen meetrainen."

De trainer van de Alkmaarders geeft toe dat hij met Vlaar 'de grens heeft opgezocht' doordat hij bewust over een kleine selectie beschikt. "Misschien hebben we dat met Ron twee keer te veel gedaan. Konden we hem net oplappen voor de volgende wedstrijd. Maar de tweede keer, thuis tegen Astana, voelde hij iets. Het bleek meer te zijn dan een week of twee eruit. Ik hoop dat hij voor de winterstop nog in actie kan komen, maar het gaat een dubbeltje op zijn kant worden."

Dat terwijl AZ voor de winterstop acht duels in 29 dagen moet afwerken. Onder meer Partizan Belgrado, Ajax en Manchester United staan voor de deur. "Daar heb ik dus wel enige hoofdbrekens over", stelt Slot. "Je moet als trainer ook denken van wat nu als Panta geblesseerd raakt? Wie moet je er dan neerzetten? Het feit dat ik daarover na moet denken zegt dat we niet zo maar één-op-één een vervanger hebben."

Slot ziet het naar achter halen van Fredrik Midtsjö als eerste optie. Ook Teun Koopmeiners kan als verdediger uit de voeten, terwijl de oefenmeester in het uiterste geval een beroep kan doen op Jordy Clasie en Yuki Sugawara.