'Onana zag sneeuw en ging weer naar bed, totdat de trainer belde waar hij bleef'

'Onana zag sneeuw en ging weer naar bed, totdat de trainer belde waar hij bleef'

26-11-2019 09:12
45

Edson Álvarez past zich goed aan bij Ajax en aan Nederland, maar aan het weer kan de 22-jarige Mexicaan niet wennen. Dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

"Het leven in Nederland is goed. Ik hou van de stad en van de mensen, want iedereen is vriendelijk en probeert me te helpen", zegt de verdediger annex middenvelder. "Alleen het weer… Brrrr. En het ergste moet nog komen, begrijp ik van André Onana. Hij vertelde me dat hij op een ochtend naar buiten keek, hij sneeuw zag en weer naar bed ging, omdat hij dacht dat trainen met dat weer onmogelijk was. Totdat hij door de trainer werd gebeld waar hij bleef."

Dat Álvarez nog geen basisplaats heeft bij Ajax maakt hem niet onrustig. "Ik wist dat ik naar een grote club ging en met zulke goede spelers voor je in het team is het niet moeilijk om geduld te hebben. Mijn niveau moet nog verder omhoog, maar de aanpassing gaat goed. Ik praat veel met de trainer over mijn verbeterpunten. Elke training voel ik dat ik beter word en een hogere handelingssnelheid krijg."