Boskamp neemt Feyenoord-verhaal in AD niet serieus: 'Zakt m'n broek vanaf'

Boskamp neemt Feyenoord-verhaal in AD niet serieus: 'Zakt m'n broek vanaf'

26-11-2019 10:45
97

Jan Boskamp neemt het verhaal van het Algemeen Dagblad niet al te serieus. De ochtendkrant plaatste afgelopen zaterdag een kritisch stuk over de jeugdopleiding van Feyenoord, waarin enkele jeugdspelers anoniem hun verhaal deden en vertelden dat er het een en ander mis is met de opleiding van de club.

"Dat is een verhaal waar m'n broek vanaf zakt. Het heeft ook in NRC gestaan", vertelt Boskamp bij Veronica. "We hebben drie à vier jaar stilgestaan met de ontwikkeling van de spelers."

"De anonieme spelers zeggen dat ze bepaalde ploegen wegspeelden en nu ineens niet meer. Dan kun je het niet over dit jaar hebben, maar moet je verder teruggaan. Je moet kijken naar de mensen die toen de verantwoordelijkheid hadden en geen gekke dingen gaan zeggen", vervolgt Boskamp. "Dat begon al in het NRC. Grootscholten (ex-hoofd jeugdopleidingen, red.) zei toen al dat spelers niet naar Feyenoord moesten gaan. Er zit dus veel meer achter."

"Dan is het heel goedkoop om twee oud-spelers af te hakken", doelt Boskamp op Dirk Kuyt en Cor Adriaanse, die samen leiding geven aan Feyenoord O19. "In de categorie van acht tot negentien jaar zou het dan ook waardeloos moeten zijn, dat kan gewoon niet. Het is slap gelul."