'Heb Advocaat gesproken, dan weet je waar het over gaat: hoeveel spelers hij wil'

'Heb Advocaat gesproken, dan weet je waar het over gaat: hoeveel spelers hij wil'

26-11-2019 12:00
104

Frank Arnesen begint halverwege januari aan zijn klus als technisch directeur van Feyenoord, maar heeft al contact gehad met coach Dick Advocaat. Arnesen geeft aan dat de selectie van Feyenoord op sommige plekken versterkt moet worden.

Dat laat de toekomstig technisch directeur weten op de persconferentie van de Rotterdamse club dinsdagochtend. "Ik heb al met Dick gesproken, dan weet je al snel waar het over gaat: hoeveel spelers hij wil hebben", vertelt Arnesen lachend. "Dick is 72 jaar oud, maar nog enorm gretig. Daar houd ik van." Arnesen werd onlangs geopereerd aan zijn knie en kwam moeilijk lopend de persruimte van Feyenoord binnen. "Zodra mijn knie weer goed is, ga ik in januari aan de slag."

Wedden

Meer odds

De technisch directeur houdt er niet van om aankopen te doen in de winterse transferperiode. "Soms is het nodig, in ons geval moeten er wat plaatsen ingevuld worden. Daar ga ik het met Dick over hebben." Arnesen was eerder al actief bij clubs als Tottenham Hotspur, Chelsea, Hamburger SV en Anderlecht en heeft de taak een vervanger te vinden voor Advocaat, die na dit seizoen weer vertrekt uit De Kuip. "Wat ik weet is dat Dick tot het einde van het seizoen blijft en wij op zoek gaan naar een andere trainer."