Na Volendam en Roda JC ook ontslag bij Almere City: 'Kan niet de bedoeling zijn'

Na Volendam en Roda JC ook ontslag bij Almere City: 'Kan niet de bedoeling zijn'

26-11-2019 17:24 Laatste update: 17:27
19

Robert Molenaar heeft het een half jaar volgehouden bij Almere City. Dinsdag werd de trainer op straat gezet door de club, net voordat hij aan de ochtendtraining wilde beginnen. De trainer had al wel een vermoeden dat het einde bij Almere City in zicht was.

"Ik had het graag willen omdraaien met spelers die terug zouden keren van blessures, maar dat is me helaas niet gegund", reageert de trainer op zijn ontslag tegen NH Sport. "Ik heb wel wat vermoedens gehad. We vonden met zijn allen dat we niet aan de verwachtingen voldeden. Niet alleen de resultaten, ook de stootkracht die we in de wedstrijd lieten zien, het liet wat te wensen over."

"Ik vond dat de club en ik goed bij elkaar pasten en ik wens de club ook het allerbeste toe. Ik hoop vurig dat de club uiteindelijk nog aan zijn ambitie kan voldoen", wenst Molenaar zijn oude club het beste toe.

Het is niet de eerste keer dat de trainer vroegtijdig de laan uit wordt gestuurd. Ook bij Roda JC en FC Volendam diende hij zijn contract niet uit. "Ik ben nu nog bezig met het afhandelen van mijn ontslag. Maar er komt een moment waarop ik zal denken: dit kan niet de bedoeling van een trainersloopbaan zijn", is Molenaar realistisch. "Al met al heb ik nog veel ambitie in m'n donder. Ik denk dat ik dit vrij goed kan en ik heb steun aan het feit dat het bij de vorige twee clubs waar ik ben ontslagen, niet per se beter is gegaan."