Brobbey: 'Laatste minuut ging alles fout, kreeg tackle met twee benen te verduren'

Brobbey: 'Laatste minuut ging alles fout, kreeg tackle met twee benen te verduren'

26-11-2019 17:43
15

Brian Brobbey speelt weer mee bij Ajax O19, nadat hij in de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Barcelona een enkelblessure opliep. De aanvaller had niet verwacht er zo lang uit te liggen en baalt ervan dat hij het WK O17 in Brazilië moest missen.

"Het was de opening van het Johan Cruijff stadion (Estadi Johan Cruyff, waar de jeugd van Barcelona zijn wedstrijden speelt, red.). In de laatste minuut ging alles fout, ik kreeg een tackle met twee benen te verduren en had een scheurtje in mijn enkel", vertelt Brobbey tegen Ajax TV. "Na de wedstrijd was ik echt boos, er waren zelfs een paar tranen."

Brobbey verwachtte er niet zo lang uit te zijn. "Ik vroeg aan de fysio hoe lang het ging duren. Hij zei: best wel lang. Ik geloofde hem eerst niet, maar uiteindelijk was het best lang ja." Het was voor Brobbey een streep door het WK O17 in Brazilië, waar Oranje de halve finale haalde. "Ik was echt emotioneel dat ik niet meeging."

De spits speelt zijn wedstrijden normaal in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax, maar mocht om speelminuten op te doen mee met de O19 voor de Youth League-wedstrijd tegen Chelsea O19. Dat ging hem goed af en inmiddels heeft hij ook weer minuten gemaakt bij Jong Ajax. Vorige week vrijdag maakte hij zelfs de winnende treffer tijdens Jong Ajax-NAC Breda.