Onthulling Veltman in gesprek met Van der Meijde: 'Brighton wilde me heel graag'

Onthulling Veltman in gesprek met Van der Meijde: 'Brighton wilde me heel graag'

26-11-2019 20:38
31

Joël Veltman stond afgelopen zomer in de concrete belangstelling van Brighton & Hove Albion, onthult hij in de YouTube-show Bij Andy in de Auto. Ajax wilde echter niet meewerken aan een transfer, aldus de centrale verdediger.

Veltman werd in de boulevardmedia voornamelijk aan West Ham United gelinkt en liet begin september – vlak nadat hij zijn contract in Amsterdam had verlengd – weten dat er belangstelling was vanuit de Premier League. De 27-jarige Noord-Hollander noemde toen geen namen, maar laat in gesprek met Andy van der Meijde weten dat Brighton in de markt was. "Onder andere West Ham was geïnteresseerd. Wie nog meer? Brighton. Die wilden me heel graag hebben, maar Ajax zei nee."

Wedden

Meer odds

De verdediger had zelf ook oren naar een transfer en wilde aanvankelijk niet bijtekenen bij Ajax. "Ik wilde een stapje maken, wisten zij ook wel. Maar ja, uiteindelijk besloten ze - omdat Matthijs de Ligt wegging en er met Sergiño Dest, Noussair Mazraoui en Perr Schuurs wat jonge gasten aankwamen - dat ze wel iets achter de hand wilden houden. Zodoende moest ik blijven."

Veltman heeft zich inmiddels ontwikkeld tot de vervanger van De Ligt én is terug bij het Nederlands elftal. Zaterdag ontbrak hij echter vanwege een blessure tegen Heracles Almelo, woensdag zal hij vanwege een schorsing het uitduel met Lille OSC moeten missen.