Ziyech grapt: 'Veel Marokkanen hè? Dat heb ik niet geregisseerd hoor'

Ziyech grapt: 'Veel Marokkanen hè? Dat heb ik niet geregisseerd hoor'

26-11-2019 21:25
20

Hakim Ziyech kijkt ondanks de absentie van Joël Veltman, Daley Blind en David Neres met vertrouwen uit naar het Champions League-duel met Lille. De spelmaker denkt dat Ajax zelfs sterker is dan vorig seizoen.

"Ja natuurlijk zijn er belangrijke spelers weggegaan, maar in grote lijnen zijn we intact gebleven en hebben we ons verder kunnen ontwikkelen in de manier van spelen. Dat hebben we nu geperfectioneerd, denk ik. In dat opzicht zijn we wel verder. We weten elkaar makkelijker te vinden", vertelt Ziyech op de persconferentie.

Ook over zijn eigen prestaties is de Marokkaan gematigd tevreden. Na vier duels in het miljardenbal staat de teller op één goal en vier assists. "Ik voel mij goed, maar het kan altijd beter. De trainer kijkt kritisch naar mij en dat is goed. Het is maar net hoeveel je wil leren, dus zo moe word ik er niet van. Wat voor cijfer ik mezelf geef? Een zeven."

Vooral met Quincy Promes heeft Ziyech een goede klik. "Voor ons is dat heel gewoon eigenlijk. Ik ken Promes al vanaf de jeugd en van Nederlandse jeugdelftallen. Toen hij naar Ajax kwam, was het gevoel als vanouds en hebben we geen problemen elkaar te vinden. We kijken elkaar aan dan weet hij wanneer hij moet lopen en ik wanneer ik de bal moet geven. We hebben daarnaast heel veel creativiteit voorin, met veel lopende mensen, we vinden elkaar makkelijk en we gunnen elkaar de goal. Dat is onze aanvallende kracht."

Ziyech kon overigens op een warm welkom rekenen in Lille, waar Ajax met de trein arriveerde. "Er waren veel Marokkanen hè? Dat heb ik verder niet geregisseerd hoor", grapt de aanvallende middenvelder.