Mourinho loodst Spurs alsnog naar volgende ronde, Lewandowski op 27 (!) uit 20

26-11-2019 22:53 Laatste update: 23:04
30

Tottenham Hotspur heeft in zijn eerste wedstrijd onder José Mourinho de achtste finales van de Champions League bereikt. De verliezend finalist van vorig seizoen startte dramatisch tegen Olympiakos Piraeus, maar knokte zich terug van een 0-2 achterstand.S

Groep B
Na een half uur had Mourinho al genoeg gezien. Olympiakos was via een afstandspoging van Youssef El-Arabi en een intikker van Rúben Semedo op 0-2 gekomen en Eric Dier moest plaatsmaken voor Christian Eriksen. Vlak na het ingaan van de blessuretijd hervond de thuisploeg de aansluiting: Dele Alli kon de 1-2 binnentikken na een miskleun van Yassine Meriah. In de tweede helft denderden de Noord-Londenaren door. Harry Kane kwam na een snel genomen inworp vrij voor de goal en drukte af: 2-2. Na een tegendraadse inzet van Serge Aurier en een kopballetje van Kane werd het zelfs nog 3-2 en 4-2.

Tottenham loopt uit naar een voorsprong van zeven punten op Rode Ster Belgrado, dat niet opgewassen was tegen het nog foutloze Bayern München. Nadat Leon Goretzka met een kopbal de score opende, ontwaakte Robert Lewandowski: tussen minuut 53 en 67 tekende hij voor de 0-2, de 0-3, de 0-4 én de 0-5. De Poolse goalgetter is in de vorm van zijn leven: tijdens twintig officiële optredens was hij goed voor 27 (!) treffers. Ook kwam hij tijdens alle Champions League-wedstrijden tot dusver tot scoren. Het slotakkoord was voor Corentin Tolisso: 0-6.

Groep A
Het elitetreffen tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain werd door Galatasaray en Club Brugge van zijn spanning ontdaan: door de late 1-1 in Istanbul wisten beide clubs vooraf al dat ze door waren naar de volgende ronde. De wedstrijd werd er echter niet minder vermakelijk om. Nadat Karim Benzema uit de rebound voor de 1-0 zorgde en Thibaut Courtois een rode kaart gecorrigeerd zag worden door de VAR, ontplofte het duel in de slotfase.

Benzema liet Real Madrid uitlopen naar 2-0, maar PSG had de achterstand in een mum van tijd goedgemaakt: Kylian Mbappé profiteerde van een slippertje van Courtois en Pablo Sarabia schoot na een snelle aanval in de bovenhoek. Beide ploegen hadden zelfs nog kunnen winnen, maar Mbappé liet de 2-3 liggen en Gareth Bale raakte nog de paal.