TyC Sports: Ajax gaat bod op viervoudig international van River Plate neerleggen

TyC Sports: Ajax gaat bod op viervoudig international van River Plate neerleggen

26-11-2019 23:47 Laatste update: 27-11-2019 06:21
57

Ajax lijkt interesse te hebben in Exequiel Palacios, een viervoudig Argentijns international die zaterdag met River Plate de Copa Libertadores-finale verloor. Volgens TyC Sports hebben de Amsterdammers Palacios al maandenlang in het vizier.

Afgelopen seizoen won Palacios met River Plate nog de eindstrijd van de Copa Libertadores en leek hij hard op weg naar Real Madrid. De 21-jarige middenvelder bleef alsnog in Buenos Aires, maar lijkt van plan om alsnog de stap naar Europa te maken. TyC Sports claimt – op basis van bronnen rondom de club – dat River Plate op zeer korte termijn een bod vanuit Amsterdam kan verwachten.

Palacios is in het bezit van een tot medio 2021 doorlopend contract en de Argentijnen lijken een vraagprijs van vijftien miljoen euro in gedachten te hebben. River Plate kampt met financiële problemen en zal naar alle waarschijnlijkheid geen nee kunnen zeggen tegen een bod van dergelijke omvang. Of Ajax de middenvelder in de winter- of in de zomerstop wil halen en of er meerdere kapers op de kust zijn, laat TyC Sports in het midden.

Ajax heeft de afgelopen jaren nadrukkelijk de Argentijnse markt verkend. Nicolás Tagliafico, Lisandro Magallán en Lisandro Martínez kwamen eerder al naar Amsterdam.