Frank de Boer geniet van oude club Ajax: 'Hij speelt echt als een keizer'

Frank de Boer geniet van oude club Ajax: 'Hij speelt echt als een keizer'

27-11-2019 07:46
23

Frank de Boer werkt inmiddels aan de andere kant van de oceaan bij Atlanta United, maar hij blijft de prestaties van Ajax zo goed mogelijk volgen. De oud-trainer van de Amsterdammers is onder de indruk.

De Boer zat onlangs om 6.15 uur klaar in de Verenigde Staten voor het duel van de Eredivisie-kampioen met FC Utrecht (4-0). "Ik was aan het appen met iemand en die zei: Utrecht is helemaal niks. Ja, zei ik, omdat Ajax juist zo goed is!", zegt de Noord-Hollander tegen de NOS. "Utrecht had best wel een goed plan, vond ik, maar doordat Ajax zo goed was, kwam dat helemaal niet tot z'n recht."

"Ik kan ervan genieten dat Ajax momenteel zo goed in elkaar steekt", vervolgt De Boer. "Je ziet zo veel vertrouwen binnen de ploeg. Daley Blind bijvoorbeeld, speelt echt als een keizer achterin. Dat vind ik hartstikke mooi. Ik heb als trainer nog met hem mogen werken, maar je ziet dat hij zich nog steeds aan het ontwikkelen is."

Blind ontbreekt woensdagavond bij Ajax in het Champions League-duel met Lille. Hij en de eveneens geschorste Joël Veltman worden vermoedelijk vervangen door Perr Schuurs en Edson Álvarez.