Arnesen verwacht 'loyaliteit' bij Feyenoord: 'Ik ben hier wel de voetbalman'

Arnesen verwacht 'loyaliteit' bij Feyenoord: 'Ik ben hier wel de voetbalman'

27-11-2019 08:28 Laatste update: 13:16
61

Frank Arnesen moet mogelijk impopulaire maatregelen nemen bij Feyenoord, maar daar loopt hij niet voor weg. De nieuwe technisch directeur benadrukt dat hij de 'voetbalman' is en rekent op steun in Rotterdam-Zuid.

Volgens het Algemeen Dagblad krijgt Arnesen het allemaal op zijn bordje: 'het weinig creatieve scoutingsapparaat, de stevig onder vuur liggende jeugdopleiding, de matige prestaties van de hoofdmacht, de uiterst beperkte transferwaarde van de A-selectie, de gammele fysieke gesteldheid van het eerste elftal.'

"Ik stap hier met open vizier in", reageert Arnesen. "Ik wil alle mensen de kans geven te laten zien wat ze kunnen. Ik ken de mensen hier niet, ik ben iemand van buiten. We moeten hier in de spiegel durven kijken. Hebben we dingen wel goed gedaan? Moeten we dingen gaan veranderen? Ik verwacht loyaliteit. We gaan eerst bepalen welke weg we volgen, maar dan volgen we die weg ook."

De Deense oud-international rekent zoals gezegd op de steun van de directie en de raad van commissarissen. "Er is altijd zoiets als directieoverleg, maar ik ben hier wel de voetbalman. Het zou gek zijn als ik met ideeën kom en anderen zouden tegen zijn. Ik ben een professional. Ik verwacht op dat vlak geen problemen." Zo dringt hij onder meer aan op toetreding tot de Voetbalpiramide met Jong Feyenoord.

Ook moet Arnesen op zoek naar een opvolger van Dick Advocaat. "Een trainer uit het buitenland is absoluut een optie", geeft hij toe tegenover Voetbal International. "Je moet de kandidaat vinden die bij Feyenoord past en bij onze ambities. Dan moet je niet uitsluiten dat hij uit het buitenland komt."