Feyenoord pareert kritiek op jeugdopleiding: 'Zullen nooit helemaal perfect zijn'

Feyenoord pareert kritiek op jeugdopleiding: 'Zullen nooit helemaal perfect zijn'

27-11-2019 09:22
91

Toon van Bodegom is als president-commissaris de belangrijkste beleidsbepaler bij Feyenoord, maar hij zoekt vrijwel nooit de publiciteit op. Dinsdag, tijdens de presentatie van Frank Arnesen en Mark Koevermans, deed hij dat wel.

Voor veel mensen is de rol van Van Bodegom in De Kuip nog niet helemaal duidelijk. "Ik ben toezichthouder. Het is voor mij heel belangrijk dat er een directie is die het bewind voert", zei hij tijdens de persconferentie. "We zitten goed met elkaar op één lijn. Dat werkt erg makkelijk." De Rotterdamse club zat een aantal jaren geleden in een lastige situatie, maar Van Bodegom raakte niet in paniek. "We deden heel veel dingen die nooit zichtbaar zijn geweest. Wat ook niet altijd zichtbaar is: het is heel fijn werken binnen de club."

Wedden

Meer odds

De president-commissaris kreeg ook vragen over Robert Eenhoorn, de algemeen directeur van AZ die lang in beeld was bij Feyenoord. "Die deal is niet afgeketst, het is zelfs nooit concreet geweest", is hij duidelijk. Ook over het kritische stuk in het Algemeen Dagblad, waarin de jeugdopleiding van de club onder vuur wordt genomen, laat hij zich kort uit. "Dat ligt nu bij Frank (Arnesen, red.), we zullen nooit helemaal perfect zijn."

"We zitten in een transformatie. Als we naar de resultaten kijken en naar waar we staan, dan hebben we een behoorlijke weg af te leggen", vervolgt Van Bodegom. "Dat kun je niet ontkennen. Daar hebben we vertrouwen in, we zien de toekomst rooskleurig tegemoet.