Bakboord loopt verschrikkelijke blessure op: 'Deze blessure is een nachtmerrie

Bakboord loopt verschrikkelijke blessure op: 'Deze blessure is een nachtmerrie"

Gepubliceerd: woensdag 27 november 2019 om 10:49wo 27-11-2019 om 10:49

Laatste update: woensdag 27 november 2019 om 13:08wo 27-11-2019 om 13:08

Het seizoen van Navajo Bakboord zit er naar alle waarschijnlijkheid op. Dat meldt zijn club Heracles Almelo woensdag op de eigen website.

De rechtsback raakte geblesseerd tijdens een interland met Oranje onder-20, dat tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk speelde. "De linksback van de Fransen kwam op, en ik wilde hem samen met een collega afstoppen. De Franse speler viel echter op de buitenkant van mijn knie zodat deze naar binnen draaide. Ik voelde een knak, het voelde meteen verkeerd", verzucht Bakboord. "In de dagen die volgden leek het mee te vallen, ik kon best veel. De knie werd niet dik en het leek niet heel ernstig."

Uiteindelijk is de blessure toch een stuk erger dan verwacht. "Op de MRI die we maakten zag het er al iets erger uit. Vervolgens ben ik naar een kniespecialist geweest en daar bleek dat de voorste kruisband had afgescheurd. De knie is nu nog niet goed genoeg om meteen te opereren. Ik moet spiermassa opbouwen en als alles goed gaat word ik over twee weken geopereerd."

Bakboord kwam dit jaar over van Jong Ajax en is vastberaden om zich terug te knokken van de vreselijke blessure. "Ik werk nu toe naar de operatie en na de operatie ga ik waarschijnlijk revalideren op het KNVB Sportcentrum in Zeist. Dit komt hard aan, deze blessure is een nachtmerrie voor een voetballer. Het is zwaar, maar ik heb op de club en thuis de juiste mensen om me heen. Ik ga keihard aan mijn herstel werken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws