João Félix wordt Golden Boy en volgt De Ligt op, twee Nederlanders in top-tien

João Félix wordt Golden Boy en volgt De Ligt op, twee Nederlanders in top-tien

27-11-2019 12:27 Laatste update: 13:38
46

João Félix is de opvolger van Matthijs de Ligt als winnaar van de Golden Boy Award. Het Italiaanse Tuttosport schrijft de verkiezing voor het grootste talent ieder jaar uit en de jury heeft besloten om de prestigieuze prijs in 2019 aan de jonge Portugees te geven.

De internationale jury van 40 sportjournalisten kiest ieder jaar de beste voetballer onder 21 jaar. Vorig jaar ging Matthijs de Ligt, toen nog centrale verdediger van Ajax, met de prijs aan de haal. De stopper uit Abcoude eindigt dit jaar als vijfde. João Félix is met groot machtsvertoon op de eerste plaats geëindigd, zo is te zien op de site van Tuttosport.

Jadon Sancho van Borussia Dortmund werd tweede, Kai Havertz van Bayer Leverkusen eindigde als nummer drie. De Ligt is niet de enige Nederlander die in de top-tien is geëindigd. Op plek tien is Donyell Malen, spits van PSV, terug te vinden. Hij houdt spelers als Vinicius Junior en Rodrygo, beiden van Real Madrid, achter zich. De Ligt kreeg in totaal 71 stemmen, terwijl Malen 35 stemmen op zijn persoon kreeg. Winnaar Félix ontving liefst 332 stemmen.

De eerste Golden Boy Award werd in 2003 uitgereikt. Destijds was Rafael van der Vaart van Ajax de winnaar van de prijs voor het grootste voetbaltalent. Matthijs de Ligt was vorig jaar de tweede Nederlander die de prijs in ontvangst mocht nemen.