FIFA-statistiekenbureau roept Van Veenendaal uit tot beste keepster van 2019

FIFA-statistiekenbureau roept Van Veenendaal uit tot beste keepster van 2019

Gepubliceerd: woensdag 27 november 2019 om 14:42wo 27-11-2019 om 14:42

Sari van Veenendaal is door de IFFHS, de International Federation of Football History and Statistics, uitgeroepen tot beste doelvrouw van 2019. De keepster van de Oranje Leeuwinnen werd eerder al tot de beste doelverdedigster uitgeroepen door de FIFA.

De IFFHS, die officieel is verbonden aan de FIFA, organiseerde een verkiezing waarin negentig voetbalexperts en journalisten uit verschillende landen en continenten konden stemmen op de beste keepster en vonden dat Van Veenendaal met afstand boven de concurrentie uitstak.

Met 185 punten eindigde zij als eerste en had ze een monstervoorsprong op Sarah Bouhaddi uit Frankrijk. Zij moest het doen met 92 punten. Wereldkampioene Alyssa Naeher uit de VS eindigde met 82 punten als derde.

Van Veenendaal wordt in het statement van de IFFHS geprezen om haar bijdrage aan het bereiken van de WK-finale door de Oranje Leeuwinnen en het winnen van de Gouden Handschoen als beste keepster. Ook werd ze kampioen met Arsenal in de Engelse Women's Premier League en verdiende ze daarmee een transfer naar Atlético Madrid, waar ze nu ook eerste keus onder de lat is.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws