Opvallende strategische uitspraak van Advocaat: 'Zou echt een verrassing zijn'

Opvallende strategische uitspraak van Advocaat: 'Zou echt een verrassing zijn'

27-11-2019 16:11 Laatste update: 16:17
59

Het zou een verrassing zijn als Feyenoord donderdag wint van Rangers FC. Dat zegt Feyenoord-trainer Dick Advocaat daags voor het treffen met de Schotse club onder leiding van manager Steven Gerrard.

"Hier in Nederland denken de mensen te makkelijk over het Schotse voetbal. Rangers en ook Celtic zijn Europese topclub. Het wordt heel moeilijk voor ons", zegt Advocaat woensdag op een persconferentie, opgetekend door NU.nl. "Rangers heeft meer financiële middelen dan clubs in de Eredivisie. Ze hebben op bijna elke positie een international. En zo'n bekende manager kan ook altijd wel een speler ergens vandaan halen, bij Liverpool ofzo."

"Het zou echt een verrassing zijn als we weten te winnen. Soms hebben trainers, inclusief mijzelf, de tegenstander in de voorbespreking zo goed te maken en ja, Rangers is geen Real Madrid, maar ze hebben wel degelijk een goede ploeg", besluit Advocaat. Feyenoord staat op de derde plek in de Europa League-poule en moet winnen van Rangers om uitzicht te houden op overwintering.

Feyenoord - Rangers begint donderdag om 18.55 uur in De Kuip.