Van der Vaart ziet 'bizarre' klik bij Ajax: 'Wie had dat aan het begin gedacht?'

Van der Vaart ziet 'bizarre' klik bij Ajax: 'Wie had dat aan het begin gedacht?'

27-11-2019 19:11
25

De klik tussen Hakim Ziyech en Quincy Promes bij Ajax is 'bizar'. Dat stelt Rafael van der Vaart, die zéér lovend is over de twee uitblinkers van de Amsterdamse ploeg.

Promes scoort aan de lopende band voor Ajax en niet zelden is Ziyech de aangever. "Buiten dat hij en Ziyech vrienden zijn: je ziet ze ook een natuurlijke klik hebben. Die jongens stralen plezier uit. Ik vind het een geweldige combinatie. Wie had dat aan het begin van dit seizoen gedacht? Want toen speelde Promes niet eens", analyseert Van der Vaart bij Ziggo Sport.

"Het is ook leuk voor Promes, want hem kennen we natuurlijk niet zo goed in Nederland. Hij heeft het in het Nederlands elftal niet echt top gedaan, maar hij is helemaal opgebloeid. Nu laat hij het echt zien."

Van der Vaart ziet gelijkenissen met de klik tussen hem en Wesley Sneijder. "We wisten elkaar eigenlijk blindelings te vinden. We wisten ook wel dat we verdedigend niet de beste waren, maar gelukkig waren we aan de bal goed, waardoor we veel wedstrijden konden winnen. Dat is een natuurlijke klik."