Van Basten reageert voor het eerst: Mijn vrouw verwoordde het wel typerend

Van Basten reageert voor het eerst: "Mijn vrouw verwoordde het wel typerend"

27-11-2019 20:04
45

Marco van Basten heeft woensdagavond bij De Wereld Draait Door voor het eerst gereageerd op zijn gewraakte 'Sieg Heil'-uitspraak van afgelopen weekend in de studio van FOX Sports. Hij baalt van alle ophef, maar geeft ruiterlijk toe dat hij fout zat.

"We zaten te kijken naar het interview met Frank Wormuth na afloop van Ajax - Heracles Almelo. En daarbij ging het over winnen, en dat winnen 'heilig' is. Dat schoot een beetje door mijn hoofd heen", blikt Van Basten terug op het incident.

"Het floepte eruit voordat ik er erg in had. Er werd gelachen in de studio en het programma ging weer verder. Ik besefte het eigenlijk niet eens zozeer, maar dat duurde tien minuten. En toen gingen alle sirenes af."

Van Basten ging vervolgens kort door het stof, maar toen was het kwaad al geschied. De misstap van de topspits van weleer werd breed uitgemeten in binnen- en buitenland. "Mijn vrouw verwoordde het wel typerend. Hij is een beetje dom geweest, zei ze."

"Het is een foute opmerking geweest, die niet goed te praten valt. En nu heb ik een week straf", besluit Van Basten over de 'schorsing' die hij van FOX Sports heet gekregen. San Marco is op zaterdag 7 december weer te zien in het programma De Eretribune.