Van Bommel 'werd trots wakker': 'De eerste helft vond ik extreem goed'

Van Bommel 'werd trots wakker': 'De eerste helft vond ik extreem goed'

Gepubliceerd: woensdag 27 november 2019 om 20:01wo 27-11-2019 om 20:01

Laatste update: donderdag 28 november 2019 om 10:49do 28-11-2019 om 10:49

Mark van Bommel hoopt dat PSV de crisis bezworen heeft met de 2-1 zege op sc Heerenveen in de Eredivisie. De trainer beseft dat de Eindhovenaren de punten donderdag ook hard nodig hebben op bezoek bij Sporting Portugal in de Europa League.

PSV maakte zondag een einde aan een reeks van zes duels zonder overwinning. "Ik ben trots wakker geworden, trots op de jongens", zegt Van Bommel op de persconferentie in Lissabon. "De eerste helft vond ik extreem goed, nadat je zes duels op rij niet hebt weten te winnen. Echter was de tweede helft minder goed, maar dat past ook bij deze jonge ploeg."

"Soms ontploft het en heb je ook de volledige controle over de wedstrijd, maar soms is dat niet en dan krijg je een tegengoal en slaat de twijfel toe", doelt Van Bommel op de aansluitingstreffer van Heerenveen. "Dat is normaal na deze mindere reeks, maar des te knapper is het dat je de wedstrijd wel weet te winnen en dat is het belangrijkste. Natuurlijk probeer je zo stabiel mogelijk te zijn in wedstrijden, daar werken we ook hard aan en positieve resultaten helpen daarbij."

PSV hoopt de wederopstanding verder gestalte te geven tegen Sporting Portugal. Het eerste treffen met de Portugezen leverde drie punten op (3-2). Bruma, oud-speler van Sporting, was in dat duel basisspeler. Of de aanvaller donderdag start, geeft Van Bommel niet prijs. Wel sprak hij met Bruma. "Ze kunnen in een wedstrijd wisselen van systeem. Het is moeilijk te voorspellen wat zij gaan doen, maar Bruma heeft me wel een aantal dingen verteld."

Van Bommel gaf ook uitleg waarom aanvoerder Ibrahim Afellay in Eindhoven is gebleven. "Ik heb met Ibi gesproken en we hebben samen geconcludeerd dat het voor hem beter is om drie dagen goed te trainen dan mee te reizen naar deze wedstrijd. Soms gaat het individueel belang voor het teambelang."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt Sporting - PSV?

(867 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws