Weergaloze Messi leidt Barça naar zege, Liverpool nog niet in veilige haven

Weergaloze Messi leidt Barça naar zege, Liverpool nog niet in veilige haven

27-11-2019 22:54 Laatste update: 23:00
13

FC Barcelona heeft zijn tanden laten zien in het Champions League-duel met Borussia Dortmund. Lionel Messi was in zijn zevenhonderdste optreden voor de Catalanen weer eens de gevierde man.

Barça kreeg in Camp Nou al snel een tegenvaller te verwerken. Ousmane Dembélé kon niet verder door een blessure en werd vervangen door Antoine Griezmann. Het thuispubliek kon desondanks na een klein halfuur juichen. Luis Suárez opende de score na een steekballetje van Messi. De Argentijn maakte er niet veel later 2-0 van in zijn jubileumwedstrijd, nadat Mats Hummels de bal zomaar inleverde bij Frenkie de Jong.

De Catalanen hadden daarna weinig te duchten van Dortmund. Pas na rust werd doelman Marc-André Ter Stegen voor het eerst serieus getest op een inzet van dichtbij van Julian Brandt. Na 67 minuten zorgde Griezmann voor de beslissing. De Fransman kwam op aangeven van Messi vrij voor doelman Roman Bürki en rondde beheerst af. Daarmee was de volledige sterrenvoorhoede van Barça trefzeker. Jadon Sancho, die was gepasseerd, zorgde voor de eretreffer: 3-1.

Barcelona is hoe dan ook zeker van de groepswinst. Voor Dortmund zijn de druiven zuur. De ploeg van coach Lucien Favre moet de tweede plaats afstaan aan Internazionale, dat Slavia Praag pas in de slotfase over de knie legde: 1-3. Lautaro Martinez zag zijn openingstreffer worden weggepoetst, maar dankzij de Argentijn en Romelu Lukaku trok Inter alsnog aan het langste eind.

Dortmund en Inter hebben nu beide zeven punten, waardoor een spannende ontknoping wacht in groep F. De Duitsers ontvangen in de laatste speelronde Slavia Praag, terwijl Inter bezoek krijgt van het reeds geplaatste Barcelona.

Liverpool - Napoli
Champions League-houder Liverpool is nog niet zeker van overwintering in het miljardenbal na een 1-1 gelijkspel tegen Napoli. Nadat Georginio Wijnaldum al snel binnen de lijnen kwam voor de geblesseerde Fabinho, opende Dries Mertens op controversiële wijze de score voor de Italianen. De Belgische aanvaller leek een overtreding op Virgil van Dijk te maken, de Oranje-aanvoerder bleef aangeslagen achter, waarvan Mertens profiteerde: 0-1.

Van Dijk kon wel verder, maar Liverpool kende een zeer moeizame avond. De defensie had de handen vol aan Hirving Lozano en Mertens. In de tweede helft voerde het elftal van manager Jürgen Klopp de druk wel op. Kalidou Koulibaly en Alex Meret hielden Napoli aanvankelijk op de been, maar de 1-1 viel na 65 minuten alsnog. Dejan Lovren kopte raak uit een hoekschop. De titelhouder wist daarna echter niet meer door te drukken.

Doordat RB Salzburg met 1-4 won bij KRC Genk is de spanning nog volop aanwezig in groep E. Liverpool gaat aan kop met tien punten, op de voet gevolgd door Napoli (negen punten) en Salzburg (zeven punten).