Ten Hag onder de indruk: 'Dat is topkwaliteit en kun je ze niet leren'

Ten Hag onder de indruk: 'Dat is topkwaliteit en kun je ze niet leren'

Gepubliceerd: woensdag 27 november 2019 om 23:45wo 27-11-2019 om 23:45

Ajax-trainer Erik ten Hag is 'niet zeer blij, maar wel heel erg content' met de 0-2 overwinning bij Lille in de Champions League. De Amsterdammers zetten een grote stap richting de achtste finale.

"Maar we zijn er nog niet. We hebben nog steeds een punt nodig", trapt Ten Hag meteen op de rem voor de camera van Veronica. "Maar het is een uitstekende prestatie, al was de uitvoering wisselend. We verliezen op sommige momenten de concentratie, en dat kan niet op dit niveau. Het was soms onnodig hectisch. We speelden onnodig lange ballen, stonden in de omschakeling niet altijd goed en ook de startposities waren niet altijd goed.

Ten Hag was onder de indruk van de counters van Lille, dat enkele grote kansen kreeg. "Zij hadden daar zoveel tempo inzitten, dat je het hoofd koel moet houden en lang aan de bal moet blijven. Toen Noussair Mazraoui die overtreding maakte met al een gele kaart op zak, heb ik Edson Álvarez en Razvan Marin meteen de dug-out uit gestuurd voor de warming-up. De situatie vroeg duidelijk om een wissel."

Over het gelegenheidsduo Perr Schuurs en Lisandro Martínez in het hart van de defensie is Ten Hag wel zeer te spreken. "Natuurlijk valt er wat op aan te merken, maar Schuurs speelde uitstekend."

Ook Hakim Ziyech en Quincy Promes krijgen complimenten. "Die pass van Hakim Ziyech op Quincy Promes bij die tweede goal... Dat is topkwaliteit. Dat kun je er bij een speler niet inbrengen, dat heb je gewoon. De passer en de ontvanger moeten een goede klik hebben, wil zo'n goal vallen. De pass moet op tijd en scherp zijn, en de loopactie ook. Dat kun je ze niet leren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws