Lille buigt voor Ajax: 'Het is duidelijk dat ze superieur zijn aan ons'

Lille buigt voor Ajax: 'Het is duidelijk dat ze superieur zijn aan ons'

28-11-2019 00:54
31

Voor Lille zit het Europese avontuur er bijna op door de 0-2 nederlaag tegen Ajax. Trainer Christophe Galtier van de Fransen erkent zijn meerdere in de Amsterdammers.

"Het is duidelijk dat Ajax superieur is aan ons. Daar bestaat geen twijfel over", steekt Galtier van wal, geciteerd door L'Équipe. "Maar boven alles is er veel frustratie bij ons. De eerste de beste bal die we verliezen levert een doelpunt op. Naarmate de eerste helft vorderde werden we beter en beter. Helaas wisten we niet te scoren."

"De Champions League is dit seizoen een les voor ons. We moeten effectief zijn voor het doel van de tegenstander", vervolgt Galtier. "Ajax was dat wel. Dat is de conclusie die ik moet trekken." Door de nederlaag tegen de Eredivisie-kampioen blijft Lille steken op één schamel puntje. "Mijn ploeg heeft tenminste één overwinning verdiend voor al het harde werk. Ook de fans waren alle drie de thuisduels fantastisch. We hadden ze graag een zege geschonken."

"Maar dit is het hoogste niveau", aldus Galtier. "We zaten in een heel moeilijke groep met teams die gewend zijn aan deze competitie. We speelden altijd om te scoren, maar we misten onze kansen omdat we te gehaast waren of door de keepers van de tegenstanders. Deze wedstrijden zullen ons later helpen."