'Real Madrid beloont doorgebroken Valverde: nieuw contract en Cláusula Galáctica'

'Real Madrid beloont doorgebroken Valverde: nieuw contract en Cláusula Galáctica'

28-11-2019 10:30
8

Real Madrid staat op het punt om de verbintenis van Federico Valverde open te breken, meldt Marca. De Uruguayaanse middenvelder staat momenteel tot medio 2021 onder contract, maar kan volgens de sportkrant voor liefst vier jaar bijtekenen.

Valverde verwierf eind september een basisplek bij De Koninklijke en lijkt daar al snel voor beloond te worden. De twintigvoudig international van Uruguay – in 2016 overgekomen van Peñarol en tussentijds verhuurd aan Deportivo La Coruña – kan volgens Marca een contract tot 2025 signeren. In die verbintenis wordt naar verwachting een 'Cláusula Galáctica' opgenomen: de afkoopsom van Valverde lijkt bepaald te worden op liefst 750 miljoen euro.

De aanstaande contractverlenging van de Uruguayaan bewijst dat er ook voldoende perspectief is voor Martin Odegaard, stelt Marca. Valverde kreeg bij Real Madrid Castilla en bij Deportivo La Coruña alle tijd om zich in de luwte te ontwikkelen, net zoals dat bij Odegaard het geval is. De Noor kwam de afgelopen seizoenen uit voor sc Heerenveen en Vitesse en speelt tot aan de zomer van 2021 voor Real Sociedad: na zijn terugkeer uit San Sebastián lijkt hij echter voor zijn doorbraak in Real Madrid 1 te mogen gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie