Nederland zakt ondanks EK-kwalificatie naar plek 14 op de FIFA-ranking

Nederland zakt ondanks EK-kwalificatie naar plek 14 op de FIFA-ranking

28-11-2019 10:42
48

Het Nederlands elftal heeft ondanks de langverwachte EK-kwalificatie een pas op de plaats moeten maken op de FIFA-ranking. Oranje stond na de interlandperiode van eind oktober nog twaalfde op de ranglijst, maar zal het interlandjaar 2019 afsluiten als de mondiale nummer veertien.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde in november zijn twee laatste kwalificatiewedstrijden: na een 0-0 bij Noord-Ierland was plaatsing voor het EK een feit, daarna volgde een 5-0 zege op Estland. Desondanks is Oranje ingehaald door Zwitserland en Italië, die allebei het volle pond behaalden in hun laatste twee kwalificatieduels. Dat laatste gold ook voor groepsgenoot Duitsland, maar Die Mannschaft blijft nipt achter Oranje steken op een vijftiende plek.

België staat al het gehele kalenderjaar bovenaan de FIFA-ranking en zal ook als de wereldwijde nummer één het nieuwe decennium ingaan. Regerend wereldkampioen Frankrijk bezet de tweede plaats, Copa América-winnaar Brazilië houdt Engeland af en completeert het podium.