Schuurs maakt indruk bij Ajax: Veltman heeft er nu twee in z'n nek hijgen, hè

Schuurs maakt indruk bij Ajax: "Veltman heeft er nu twee in z'n nek hijgen, hè"

28-11-2019 13:35
46

Perr Schuurs heeft op analisten Hans Kraay jr. en Kees Kwakman een uitstekende indruk achtergelaten. Door de absentie van Joël Veltman en Daley Blind mocht de twintigjarige Limburger opdraven tegen OSC Lille in de Champions League.

"Schuurs heeft het prima gedaan", zegt Kwakman bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Hij had één moment waarbij hij zich liet weg zetten (bij Oshimen, red.). Dat duel had hij misschien niet aan moeten gaan. Die speler was ook twee meter breed. Daar kwam die kans uit die uiteindelijk over werd geschoten. Ga er maar even staan, hij heeft het prima gedaan. Martínez vond ik echt foutloos."

Kraay jr. denkt niet dat Ajax-trainer Erik ten Hag ineens een luxeprobleem heeft. "Martínez gaat gewoon terug naar het middenveld. Daar speelt hij heel goed. Blind is achterin gewoon fantastisch. Álvarez moet de strijd aangaan met Schuurs en Veltman. Veltman heeft er nu twee in z'n nek hijgen, hè."

"Veltman is een zekerheidje", denkt ook Kwakman. "Schuurs zal op deze momenten moeten wachten. Misschien krijgt hij speeltijd bij een blessure of een schorsing."