Rijkaard trots op prestaties Ajax: Ik vind het wel een rijkdom

Rijkaard trots op prestaties Ajax: "Ik vind het wel een rijkdom"

28-11-2019 14:40
96

Frank Rijkaard is gelukkig met het huidige Ajax. De Amsterdammers wonnen woensdag met 0-2 van OSC Lille en staan met één been in de volgende ronde van de Champions League.

"Ik vind het wel een rijkdom. We hebben ook andere jaren gekend", vertelt Rijkaard voor de camera van AT5. "Ze meten zich met de besten van Europa. Dat doen ze tot nu toe geweldig. Vorig jaar genoten we al en dat gaat dit jaar gewoon door."

Rijkaard weet niet of het huidige Ajax beter is dan het Ajax van vorig jaar, waar Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt in speelden. "Dat is moeilijk te zeggen. Je kunt dat niet vergelijken. De Ligt en De Jong waren heel belangrijk voor de vorming van dit Ajax. Met die bouwstenen zijn ze verder gegaan. Dat is een groot compliment voor de technische staf en de trainer, die deze lijn hebben kunnen doortrekken."

Rijkaard loopt niet op de zaken vooruit en wil dan ook niet zeggen hoe ver Ajax dit jaar kan komen. "We zijn nu heel blij met de wedstrijd van gisteren, maar er is nog van alles mogelijk. We moeten bescheiden blijven en keihard werken om een goed resultaat te halen in de laatste wedstrijd."